arrow1.gif (90 bytes) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


arrow1.gif (90 bytes) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

  » 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
  » ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ
  » ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΧΟΒΟΥ
  » ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
  » 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
  » 1ο ΤΕΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

arrow1.gif (90 bytes) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ


arrow1.gif (90 bytes) ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1997
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ


 

 

 

 

 

 


© 2003, Αγωγή Υγείας, ΔΙ.ΔΕ. Φλώρινας
    κατασκευή δικτυακού τόπου
    Παπαχαρίσης Σπύρος
    Καθηγητής ΠΕ-18 Μηχαν. Ε.Ν.
    e-πικοινωνία
   

 

 

ΜΗΝΥΜΑΤΑΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ


του Διευθυντή
της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς εφαρμόζει προγράμματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους παιδαγωγικής, ώστε να πετύχει την συνειδητή συμμετοχή των νέων στα θέματα που αφορούν στον υγιεινό τρόπο διαβίωσης.

Στα πλαίσια της αγωγής υγείας καθώς και σε άλλους τομείς, οι δραστηριότητες που αναλαμβάνονται από εκπαιδευτικούς και μαθητές συντελούν στην προσπάθεια του σύγχρονου σχολείου για άνοιγμα στην κοινωνία και για ευαισθητοποίηση των μαθητών στα σύγχρονα κοινωνικά και πολιτιστικά προβλήματα.

Το σχολείο μπορεί και πρέπει να συμμετέχει ενεργά στην κατανόηση αλλά και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των νέων. Στο πλαίσιο αυτό η ένταξη της Αγωγής Υγείας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι αναγκαία και επιτακτική.

Ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας συγχαίρω τον υπεύθυνο Αγωγής Υγείας κ. Κοΐδη Παναγιώτη Καθ. Φυσικής Αγωγής για το έργο που επιτελεί, τους Διευθυντές των σχολείων μας τα οποία πραγματοποίησαν προγράμματα Α.Υ. και οπωσδήποτε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που υλοποίησαν τα προγράμματα.

Το έργο που πραγματοποιήθηκε είναι σημαντικό. γι΄ αυτό ευχόμαστε να έχει συνέχεια και διάρκεια.

....

Νάτσης Νικόλαος
Διευθυντής Δ/νσης Δ/θμιας
Εκπ/σης Φλώρινας

....

του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας
της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας

Η Αγωγή Υγείας αποτελεί πλέον μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που έχει βρει τον δρόμο της μέσα στο Ελληνικό σχολείο. Είναι μια δραστηριότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με το σχολείο, το μαθητή, τον εκπαιδευτικό, τους γονείς και την κοινωνία.

Τα παιδιά μέσα από διαδικασίες ενεργητικής και βιωματικής μάθησης, καλλιεργούν την ομαδικότητα, αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, εκτίθενται, αναδεικνύουν στοιχεία και ικανότητες της προσωπικότητάς τους και έτσι αναπτύσσουν δεξιότητες για την υιοθέτηση υγιών στάσεων και θετικών συμπεριφορών.

Οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους διδακτικής προσέγγισης και προβάλλοντας οι ίδιοι με την στάση και συμπεριφορά τους τις αρχές της αγωγής υγείας μέσα στην σχολική διαδικασία και ζωή, μπορούν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τους και να ελπίζουν στην εφαρμογή ενός σύγχρονου μοντέλου εκπαίδευσης, σε ένα σχολείο φιλικό, ανοιχτό στην κοινωνία .

Έχουμε συμπληρώσει περίπου μια πενταετία εφαρμογής των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στα σχολεία μας και αισθανόμαστε χαρά παρουσιάζοντας δράσεις και δημιουργικές στιγμές μαθητών και εκπαιδευτικών, σαν αυτές που αποτυπώνουμε σε αυτό το έντυπο.

Πιστεύουμε ότι ο αριθμός των μαθητών και εκπαιδευτικών που ασχολούνται με τα προγράμματα αγωγής υγείας ολοένα και μεγαλώνει. Χρέος όλων των εμπλεκομένων είναι να δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του θεσμού μέσα στη σχολική κοινότητα, προς όφελος των μαθητών και γενικότερα της κοινωνίας.

.... Κοΐδης Παναγιώτης
Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας
Δ/νσης Δ/θμιας
Εκπ/σης Φλώρινας

 

.... Διαβάστε για τις ημέρες δημοσιοποίησης των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα θεάτρου του Φ.Σ.Φ. "Ο Αριστοτέλης" στις 8 και 9 Μαϊου 2003 παρουσία της Ελληνίδας Επιτρόπου στην Ε.Ε. κας Άννας Διαμαντοπούλου

περισσότερα »


Στο πλαίσιο της σύμπραξης και με την χρηματοδότηση των φορέων εκδόθηκε έντυπο το οποίο περιλαμβάνει σύντομες παρουσιάσεις των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από τα σχολεία που έλαβαν μέρος σ΄αυτήν.


Για την δημοσιοποίηση των προγραμμάτων έχει παραχθεί και ο δικτυακός τόπος που βρίσκεστε. Παράλληλα για την off line ανάγνωσή του από χρήστες που δεν διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο έχει γίνει αναπαραγωγή σε CD-ROM. Στο CD-ROM περιλαμβάνεται και το έντυπο παρουσίασης των προγραμμάτων σε μορφή pdf.
Οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν την έντυπη ή την ηλεκτρονική μορφή του παραγόμενου υλικού μπορούν να επικοινωνούν με τον Υπεύθυνο Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας, κ. Κοϊδη Παναγιώτη στο τηλέφωνο: 23850 46793 (ώρες γραφείου) και μέσω
ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η έντυπη έκδοση διατείθεται και μέσω του δικτυακού μας τόπου (στην on line) έκδοσή του. Μπορείτε να κατεβάσετε το σώμα του εντύπου και το εξώφυλλό του σε δύο διαφορετικά αρχεία:
exofilo.pdf και entipo.pdf

Για την ανάγνωσή τους απαιτείται το Acrobat Reader, έκδοση 5.0 ή νεότερη,της Adobe. Εάν δεν το έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας μπορείτε να το κατεβάσετε από την σελίδα της Adobe. Κάντε κλικ εδώ.

getacro.gif (1435 bytes)