Πρόσκληση σε εξ αποστάσεως επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την ενδοσχολική βία

Κατόπιν αιτημάτων που έχουμε δεχτεί και λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για πρόσβαση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση για θέματα ενδοσχολικής βίας, σας γνωστοποιούμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης – ΕΣΥΔΠ Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς Νέων Φλώρινας, Κοζάνης και Κυκλάδων, το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων και την ΕΣΥΔΠ της ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου, υλοποιεί κύκλο επιμορφωτικών συναντήσεων εξ αποστάσεως, με βάση το εκπαιδευτικό υλικό της Πράξης «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Φαινομένων Βίας και Εκφοβισμού» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.  Στο πλαίσιο αυτό, όλοι και όλες οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που δεν εκπαιδεύτηκαν εξ αποστάσεως σε ζητήματα ενδοσχολικής βίας ως μέλη ΠΟΔΠ και ΟΔΠ κατά το έτος 2015, θα έχουν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν, μέσω της πλατφόρμας Moodle. Η επιμόρφωση θα έχει διάρκεια 10 εβδομάδων και θα ξεκινήσει μετά τις 5/3/2018. 

Η υποβολή αίτησης συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά έως τις 26/2/2018 στη διεύθυνση https://goo.gl/7FYJjM. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Άννα Μπαφίτη, Υπεύθυνη του ΣΣΝ Φλώρινας (2385054571), καθώς και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ε-λεαρνινγ

Πρόσκληση σε εργαστήριο με θέμα "Αλληλεπίδραση και μάθηση στο σχολείο: Σχεδιάζοντας μια βιωματική εμπειρία"

 

Η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας δια του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί//ές Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την υποστήριξη της ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και Αμυνταίου, διοργανώνουν εργαστήριο με θέμα "Αλληλεπίδραση και μάθηση στο σχολείο: Σχεδιάζοντας μια βιωματική εμπειρία", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα, την Πέμπτη 14/12/2017, κατά τις ώρες 5.30-8.30, στο ξενοδοχείο «Φαίδων».

 

Εκπαιδευτής θα είναι ο δάσκαλος Άγγελος Πατσιάς, ο οποίος έγινε γνωστός στην εκπαιδευτική κοινότητα λόγω των καινοτομιών που εισήγαγε στο Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά Κρήτης, από κοινού με τους συναδέλφους του. Οι καινοτομίες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα της ένταξη του Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά  στον διεθνή κατάλογο των σχολείων της εναλλακτικής εκπαίδευσης.

 

Στο εργαστήριο θα παρουσιαστούν:

·         Η εμπειρία του κ. Πατσιά στο προαναφερόμενο Δημοτικό Σχολείο

·         Εναλλακτικές μέθοδοι δημιουργίας περιβαλλόντων μάθησης και βήματα σχεδιασμού σεναρίων, με βιωματικό τρόπο

·         Πρακτικές ιδέες για καθημερινά ζητήματα στην τάξη

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς των δύο βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων της Π.Ε. Φλώρινας, με ανώτερο όριο τα 40 άτομα και με προτεραιότητα στη δημοτική και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ψηφιακή φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση https://goo.gl/Zm4TZK, έως και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με κριτήριο τον χρόνο υποβολής της φόρμας συμμετοχής. Επιπροσθέτως, οι θέσεις των συμμετεχόντων επιδιώκεται να κατανεμηθούν  ως εξής:

·         8 εκπαιδευτικοί από καθεμία από τις τρεις Εκπαιδευτικές Περιφέρειες Δημοτικής Εκπαίδευσης (σύνολο 24 άτομα)

·         16 εκπαιδευτικοί από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Ως προς την 1η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Δημοτικής Εκπαίδευσης, θα επιδιωχθεί η αντιπροσωπευτική συμμετοχή των σχολικών μονάδων.

Αφίσα

Πρόσκληση σε βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Η σχέση του σχολείου με τους γονείς: Δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίες και συνεργασίας»

Αφίσα σχολείο γονείς

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Φλώρινας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Η σχέση του σχολείου με τους γονείς: Δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίες και συνεργασίας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 5.00-7.30, στο 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας.

Πρόκειται για εργαστήριο, μέσα από το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της ομάδας να εστιάσουν στα βασικά ζητήματα που αφορούν στη συνεργασία σχολείου-οικογένειας, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στην κατανόηση, εκτίμηση και εντοπισμό των παραγόντων που επηρεάζουν τις σχέσεις σχολείου – οικογένειας. 

Σκοπός του είναι η επεξεργασία και η βιωματική κατανόηση των πρακτικών που διευκολύνουν τον τρόπο επικοινωνίας γονέων-εκπαιδευτικών, δίνοντας έμφαση στην υποστήριξη του/της εκπαιδευτικού στα συνηθέστερα προβλήματα επικοινωνίας εκπαιδευτικού – γονέα, στους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων καθώς και σε πρακτικές που μπορούν να ξεπεραστούν, μέσα από την οπτική που στηρίζεται στην αλληλεπίδραση, με στόχο την επιτυχή συνεργασία σχολείου-οικογένειας. 

 Εκπαιδεύτριες θα είναι οι:

·         Μπαφίτη Άννα, Κοινωνιολόγος - Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της ΔΔΕ Φλώρινας

·         Πάτσιου Αναστασία, Πρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνιολόγων –Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας, Εκπαιδευτικός

·         Καλώτα Ελευθερία Κοινωνιολόγος/ M. Ed

·         Μελισίδου Ζαφειρειώ, Κοινωνιολόγος, Εκπαιδευτικός

 Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα.

Δηλώσεις συμμετοχής: Έως την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στην ηλεκτρονική φόρμα https://goo.gl/66igbR

 

Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Πρόσκληση σχολικών μονάδων για συμμετοχή στο πρόγραμμα μετάβασης «Προχωρώ» κατά το σχολικό έτος 2017-18

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της ΔΔΕ Φλώρινας, σε συνεργασία με Σχολικούς/ές Συμβούλους ΠΕ και ΔΕ, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το ΚΕΣΥΠ, τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ και ΔΕ και το Κέντρο Πρόληψης Φλώρινας, προτίθενται να υλοποιήσουν για τρίτη συνεχή περίοδο το πρόγραμμα μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο στα σχολεία του Νομού «Προχωρώ», με βασικούς σκοπούς την υποστήριξη των παιδιών στη σχολική τους προσαρμογή, τη διαχείριση των αναπτυξιακών αλλαγών που επιφέρει η είσοδος στην εφηβεία, αλλά και τη συνολική βελτίωση του σχολικού κλίματος στις σχολικές μονάδες.

 Συνοπτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

  • Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν
  • ·               Ενημερωτικές συναντήσεις-συμβουλευτική υποστήριξη για γονείς
  • ·            Προετοιμασία των παιδιών της Στ΄ Τάξης για τη μετάβαση στο Γυμνάσιο, μέσα από δραστηριότητες βιωματικής  μάθησης που θα υλοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη, με βάση το υλικό «Γυμνάσιο ερχόμαστε»
  • ·               Προετοιμασία μαθητών/τριών του Γυμνασίου, για την υποδοχή και υποστήριξη των παιδιών
  • ·               Επίσκεψη των παιδιών της Στ΄ Δημοτικού στα Γυμνάσια προορισμού ? Κοινές δραστηριότητες
  • ·               Ενέργειες αξιολόγησης και διάχυσης των αποτελεσμάτων

Υπογραμμίζεται ότι στα σχολεία που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα θα παρασχεθεί πλήρης επιστημονική υποστήριξη (επιμόρφωση, πρόγραμμα δραστηριοτήτων από το Κέντρο Πρόληψης Φλώρινας κ.ο.κ.).

 Μετά τα παραπάνω, τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων, στη διεύθυνση ssneonflo@sch.gr, καθώς και στον/στην αρμόδιο/α Σχολικό/ή Σύμβουλο,  έως την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου.

 Είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις.

LOGO

Πρόσκληση στο βιωματικό σεμινάριο «Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ» Παρασκευή 6 Οκτωβρίου


Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Φλώρινας, διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο με θέμα "Ο παππούς και η γιαγιά μαθαίνουν", το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, από τις 5.00 έως τις 9.00 μ.μ., στο Ξενοδοχείο "Φαίδων".

Το βιωματικό σεμινάριο απευθύνεται σε παππούδες και γιαγιάδες, νεότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν διάθεση να προσφέρουν ακόμη στις οικογένειές τους. Επίσης, σε επαγγελματίες ή άλλα πρόσωπα που ενδιαφέρονται.

Οι θεματικές που θα μας απασχολήσουν είναι:

·         Εγώ και τα παιδιά μου

·         Εγώ και τα εγγόνια μου

·         Μπορώ ακόμα να μάθω

·         Πώς να κρατηθώ νέος/νέα

·         Διαχείριση του άγχους

·         Βάζω στόχους και τους πετυχαίνω

·         Εμπόδια στην ανάπτυξη δεξιοτήτων

·         Και όμως μπορώ!

 

Συντονίστρια θα είναι η κ. Διονυσία Τριπολίτου, Κοινωνιολόγος, MSc., Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και δωρεάν. Για την καλύτερη προετοιμασία του σεμιναρίου, καλό είναι (αλλά όχι υποχρεωτικό) να έχει προηγηθεί εγγραφή, είτε στην ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση https://goo.gl/EAbe8Q, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία, στα τηλέφωνα 2385054571 και 6948235601.

Σελίδα 1 από 13

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

δείτε όλες τις ανακοινώσεις μας εδώ

οι νεότερες ανακοινώσεις:


ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

τα νεότερα άρθρα της ιστοσελίδας μας σε χρονολογική σειρά.


ΣΥΝΔΕΣΗ - ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΔΕΘΕΙΤΕ