«Δημοκρατία – Ανθρώπινα Δικαιώματα – Ανεκτικότητα» – Διεθνές μαθητικό συνέδριο


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο 62606/Δ2/22-4-2015 του Υπουργείου Παιδείας

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με το Παράρτημά του στην Τεργέστη της Ιταλίας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας διοργανώνουν διεθνές μαθητικό συνέδριο με θέμα «Δημοκρατία – Ανθρώπινα Δικαιώματα – Ανεκτικότητα».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 11 Οκτωβρίου 2015 στην Τεργέστη της Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, ομάδες μαθητών από την Ιταλία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους σχετικά με πτυχές των ανωτέρω θεματικών μέσω εργασιών, καθώς και μέσω ποικίλων μορφών έκφρασης (καλλιτεχνικά δρώμενα, εικαστικά κλπ.).

Σκοπός της δράσης είναι να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν με συνομήλικους τους από άλλες περιοχές της Ελλάδας και άλλες χώρες, να ανταλλάξουν απόψεις και να διαμορφώσουν ένα δίκτυο διαρκούς μαθητικής επικοινωνίας και προβληματισμού που αφορά στην ουσία της δημοκρατίας.

Στο συνέδριο μπορούν να συμμετάσχουν με εργασίες (projects), δρώμενα και εικαστικές συνθέσεις σχολικές μονάδες με μικτές ομάδες (πέντε έως δέκα) μαθητών που κατά τρέχον σχολικό έτος φοιτούν στις Α’ και Β’ τάξεις του Λυκείου.

Ως καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο ορίζεται η 15η Μαΐου 2015.

Διαβάστε περισσότερα στο έγγραφο

Share and Enjoy !
Shares