Διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα «World Class Scholars»


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο 6296/Δ2/15-1-2015 του Υπουργείου Παιδείας

To «World Class Scholars» είναι ένα δωρεάν, σε πραγματικό χρόνο (ώρα Γκρίνουιτς), online πρόγραμμα ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων μαθητών, το οποίο αναδεικνύει την επικοινωνία σχολείων και μαθητών της Νότιας Καρολίνας (Η.Π.Α) με σχολεία και μαθητές από όλο τον κόσμο.

Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές να δημιουργήσουν προσωπικές σχέσεις, να μάθουν τον κόσμο και να κερδίσουν υποτροφίες και ταξίδια.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε τρεις φάσεις:

Σύνδεση: μέσω Διαδικτύου (Skype) οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές συνδέονται με άλλους μαθητές σε όλο τον κόσμο και δημιουργούν παγκόσμια κοινότητα μάθησης, οικοδομώντας πραγματικές, άμεσες και προσωπικές σχέσεις μεταξύ τους.

Μάθηση: κάθε σχολείο (τάξη ή ομάδα μαθητών) οργανώνει, σύμφωνα με τις ανάγκες και επιθυμίες των μαθητών που συμμετέχουν, μια «θεματική ενότητα» σε συνεργασία με σχολείο του εξωτερικού. Έτσι οι μαθητές μοιράζονται γνώσεις και πληροφορίες για θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Κοινοποίηση: Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, οι μαθητές μπορούν να μοιραστούν, με άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας καθώς και με την τοπική κοινωνία, το αντικείμενο των διεθνών εργασιών τους.

Για τη διεξαγωγή του προγράμματος απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας.

Τα σχολεία (μαθητές, εκπαιδευτικοί) μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους, ανεξαρτήτως διάρκειας του προγράμματος, θα παραλάβουν πιστοποιημένο δίπλωμα συμμετοχής.

Το πρόγραμμα World Class Scholars απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και μπορεί να υλοποιηθεί ταυτόχρονα από έναν ή περισσότερους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε το έγγραφο

Share and Enjoy !
Shares