Προγραμματισμός δράσεων σχολικών μονάδων της ΔΔΕ Φλώρινας στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» 2014-2015


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο 6116/17-10-2014 της ΔΔΕ Φλώρινας

Σε συνέχεια των εγγράφων 6377/13-10-2014 και 6341/14-10-2014 της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, πρόκειται να προβούμε σε προγραμματισμό δράσεων για την υλοποίηση του προγράμματος του Κοινωνικού Σχολείου, κατά την 1η περίοδο του σχ. έτους 2014-15 (Οκτώβριος – Ιανουάριος).

Υπενθυμίζουμε ότι οι θεματικοί άξονες του «Κοινωνικού Σχολείου» είναι οι εξής: άθληση, διατροφή, καταπολέμηση του ρατσισμού, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, πρόληψη για μολυσματικές ασθένειες, πρόληψη του εθισμού στον καπνό, στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά και στο διαδίκτυο, καταπολέμηση του χουλιγκανισμού, πρόληψη των ατυχημάτων, εισαγωγή των εννοιών του ολυμπισμού και της αισθητικής αγωγής στην εκπαίδευση. Ωστόσο, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει αποφασιστεί να αποδοθεί έμφαση στους άξονες άθλησης, καταπολέμησης του ρατσισμού, κινδύνων χρήσης του διαδικτύου και εθισμού στο διαδίκτυο, χωρίς να αποκλείονται τα λοιπά θέματα.

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Σχολείου δίνει τη δυνατότητα να συστηματοποιηθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες που ήδη αναλαμβάνουν οι περισσότερες σχολικές μονάδες και να αναδειχτεί η πλούσια δραστηριοποίησή τους στον συγκεκριμένο τομέα.

Διαβάστε το έγγραφο

Share and Enjoy !
Shares