Νομοθετική Ρύθμιση για την αλλαγή στον τρόπο προαγωγής των μαθητών των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ)


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο 103738/Γ2/3-7-2014 του Υπουργείου Παιδείας

ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προωθεί Νομοθετική Ρύθμιση στη Βουλή σχετικά με τον τρόπο προαγωγής των μαθητών του Γενικού Λυκείου. Η Ρύθμιση έχει ως εξής:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή του μαθητή αποτελεί: α) η επίτευξη γενικού βαθμού ίσου ή ανώτερου του δέκα (10) και β) Μ.Ο. προφορικής και γραπτής βαθμολογίας σε καθένα από τα μαθήματα της «Ελληνικής γλώσσας» και των «Μαθηματικών» τουλάχιστον δέκα (10) και Μ.Ο. προφορικής και γραπτής βαθμολογίας τουλάχιστον οκτώ (8) σε καθένα από τα υπόλοιπα μαθήματα. Όταν μαθητής δεν πληροί την προϋπόθεση α’ του προηγούμενου εδαφίου επαναλαμβάνει τη φοίτηση. Όταν πληροί την προϋπόθεση α’ και δεν πληροί την προϋπόθεση β’ του προηγούμενου εδαφίου, κατά μάθημα ή μαθήματα, παραπέμπεται σε επανεξέταση στο μάθημα (ή στα μαθήματα) ή στον κλάδο (ή στους κλάδους) τον οποίο υστέρησε και προάγεται ή επαναλαμβάνει τη φοίτηση κατά τα οριζόμενα ως άνω.

………………………………………………………………….

Η ισχύς των παραγράφων 1, 2 και 4 του παρόντος άρθρου άρχεται από το διδακτικό έτος 2013-2014.

Οι σχολικές μονάδες θα ενημερωθούν για την εξαγωγή αποτελεσμάτων σύμφωνα με τα ανωτέρω, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων τροποποιήσεων στις εφαρμογές εξαγωγής αποτελεσμάτων, από την Υπηρεσία μας.

Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο

Share and Enjoy !
Shares