15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής με αντικείμενο: «Σύγχρονη Φυσική και Κοινωνία : Επιτεύγματα – Τεχνολογία – Έρευνα»


άκουσε το άρθρο
Τα Πανελλήνια Συνέδρια της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) είναι θεσμοθετημένα από την πολιτεία και διεξάγονται ανά διετία με τη συνδρομή  του Υπουργείου Εθνικής  Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Από 6 έως 9 Μαρτίου οργανώνεται το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής στο Ναύπλιο, με αντικείμενο: «Σύγχρονη Φυσική και Κοινωνία:. Επιτεύγματα – Τεχνολογία – Έρευνα», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδος.
Το συνέδριο φιλοδοξεί να προσεγγίσει τις νεότερες τάσεις και τεχνολογίες που αναδύονται στη Σύγχρονη Φυσική μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, επιστημονικές εισηγήσεις, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις, εργαστηριακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (WORKSHOPS), καθώς επίσης και ειδικές συνεδρίες (Ελληνογερμανική Αγωγή, ΠΑΝΕΚΦΕ, Ερευνητικές Εργασίες Projects).
Ο διεπιστημονικός και πολυθεματικός χαρακτήρας του συνεδρίου πλαισιώνεται από τη συμμετοχή διακεκριμένων, στα πεδία δράσης τους, επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και  σκοπό έχει να συμβάλει τόσο στη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επιστημόνων αλλά και στην αναβάθμιση της ενημέρωσης σε επίπεδα σύγχρονης, πρωτότυπης γνώσης.
Share and Enjoy !
Shares