Ευρωπαїκό Έτος για την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών 2012


άκουσε το άρθρο

2η έκδοση της πρωτοβουλίας generations@school            

            Σας ενημερώνουμε ότι ενόψει της 29ης Απριλίου Ευρωπαϊκής Ημέρας της Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών 2012, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με την ΕΥΣΕΚΤ της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα καλεί  τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας να διοργανώσουν εκδηλώσεις διαγενεακής αλληλεγγύης (π.χ. παιχνίδια, συζητήσεις, καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, μουσική, θέατρο και χειροτεχνία) των μαθητών και με τη συμμετοχή ατόμων τρίτης ηλικίας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, που θα πρέπει να διοργανωθούν γύρω στις 29 Απριλίου 2012 (μερικές εβδομάδες πριν ή μετά), μπορούν να υπάρξουν φωτογραφίες και να καταγραφούν μαρτυρίες σχετικά με την εμπειρία συνεργασίας νέων και ατόμων τρίτης ηλικίας.

Το υλικό που θα συλλεχθεί από κάθε εκδήλωση θα πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση generationatschool@paueducation.com μέχρι τις 30 Iουνίου 2013 προκειμένου η σχολική μονάδα να συμμετάσχει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «generations@school» για την επιλογή της καλύτερης πρωτοβουλίας από κάθε χώρα. Σημειώνουμε, ότι κατά την περσινή διεξαγωγή του διαγωνισμού, το Μουσικό Σχολείο Άρτας έλαβε το 2ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο.

Όλα τα συμμετέχοντα σχολεία θα λάβουν πιστοποιητικό με την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Για τις ακριβείς οδηγίες συμμετοχής στο διαγωνισμό καθώς και για διαθέσιμα βοηθητικά μέσα, τα σχολεία μπορούν να συμβουλευθούν την ιστοσελίδα http://www.historypin.com/gats/el/ καθώς και να έρχονται σε επικοινωνία με τον κ. Οδυσσέα Ρούσκα, Εθνικό Συντονιστή του έτους  2012, στο τηλέφωνο 210 5271444 και στο e-mail: orouskas@mou.gr ή με την κα Μαρία Νομικού, στο τηλέφωνο 6948 044284 και στο e-mail: maria.nomikou@paueducation.com

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

 

                                                                                              ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΦΟΥΣΕΚΗ

Share and Enjoy !
Shares