Eπιμορφωτική συνάντηση για τους καθηγητές ΠΕ16 (Μουσικής) Β/θμιας Εκπ/σης


άκουσε το άρθρο

Με την απόφαση με αριθμό Φ33/4746 της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, την οποία επισυνάπτω, θα πραγματοποιήσουμε επιμορφωτική συνάντηση την Τετάρτη, 27/11/2013, ώρα 11.00΄-14.30΄ στην Κοζάνη. Σας παρακαλώ να ενημερώσετε ενυπόγραφα τον/την καθηγητή/τρια Μουσικής του σχολείου σας σχετικά με το περιεχόμενο του παρόντος εγγράφου και να τον/την προτρέψετε να παρευρεθεί, για να ενημερωθούν για ζητήματα που αφορούν στη διδασκαλία της Μουσικής στο Γυμνάσιο . Σας ευχαριστώ που διευκολύνετε πάντα την προσέλευσή τους.
Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισες,

Σας προσκαλώ σε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:
«Η χρήση των Διδακτικών Πακέτων της Β ‘ & Γ’ Γυμνασίου στο μάθημα της μουσικής – τρόποι εφαρμογής δραστηριοτήτων »
Εισηγητές:¨ οι συγγραφείς Μαρία Δημητρακοπούλου και Πολύβιος Ανδρούτσος.
Την Τετάρτη, 27-11-2013 , από 11.00 π.μ. μέχρι 2.30 μ.μ. στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου) .
Θα σας παρουσιάσουμε τα παρακάτω:

• Στο πρώτο τμήμα της επιμόρφωσης θα ασχοληθούμε με διδακτικές προτάσεις που αφορούν τη χρήση των Διδακτικών Πακέτων της Β’ Γυμνασίου στο μάθημα της μουσικής. Θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση του υλικού και σε γενικές γραμμές θα προταθούν τρόποι εφαρμογής ενδεικτικών δραστηριοτήτων στο υλικό της Β΄’ Γυμνασίου, με χρήση ή μη μουσικών οργάνων.

• Αντίστοιχα, στο δεύτερο κομμάτι της ενημέρωσης, θα ασχοληθούμε με θέματα που αφορούν τη διδασκαλία της μουσικής στη Γ΄ Γυμνασίου.

Καλό θα ήταν συνάδελφοι που θα παρακολουθήσετε την ενημέρωση, να έχετε έτοιμες ερωτήσεις και απορίες σε σχέση με τη χρήση των Διδακτικών Πακέτων της Β και της Γ Γυμνασίου, για να γίνει πιο γόνιμη η συζήτηση. Επειδή, ήδη κάποιοι έχουν δοκιμάσει να χρησιμοποιήσουν τα βιβλία και έχουν πειραματιστεί με διάφορους τρόπους, θα ήταν νομίζω καλό, να γίνει η παρουσίαση με τη μορφή ανοιχτής συζήτησης και όχι σαν διάλεξη .

Οι συνάδελφοι θα ήταν χρήσιμο να έχουν μαζί τους:

Τα Βιβλία Μαθητή, Τετράδια Εργασιών και Βιβλία Εκπαιδευτικού και των 2 τάξεων.

Επισημαίνεται ότι την επιμόρφωση θα παρακολουθήσουν υποχρεωτικά οι μουσικοί, αφού γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στο ημερήσιο πρόγραμμα των σχολείων. Επίσης η μετακίνηση θα γίνει χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Η σχολική σύμβουλος ΠΕ16( Μουσικής )

Ξυνοπούλου Ελένη

Share and Enjoy !
Shares