Μαθητικοί Διαγωνισμοί για το σχολικό έτος 2020-2021


άκουσε το άρθρο

«3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση»

Έγγραφο Φ15/150374/Δ2/04-11-2020 του ΥΠΑΙΘ

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, χωρίς να θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους και διεξάγεται διαδικτυακά.

Η παρουσίαση των έργων των ομάδων συμπεριλαμβάνουν αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας σε αποθετήριο στο github (https://github.com/) και παρουσίαση του έργου στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού (https://openedtech.ellak.gr/robotics2020/) για να μπορούν να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και προσβάσιμα μέσω διαδικτύου από άλλα σχολεία. Δεν απαιτείται από τις ομάδες των σχολείων η μετακίνηση ή η φυσική παρουσία των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την επίδειξη ή την αξιολόγηση των έργων. Όλες οι διαδικασίες πραγματοποιούνται μέσω διαδικτυακών πλατφορμών.


«Διαγωνισμός Ορθογραφίας 2021» για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, της Ένωσης Φιλολόγων Φλώρινας

Έγγραφο Φ15/150969/Δ2/05-11-2020 του ΥΠΑΙΘ

Στόχος του εν λόγω διαγωνισμού είναι η εξοικείωση των μαθητών με τη μοναδικότητα και τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και η συνειδητοποίηση της διαχρονικότητάς της, ανατρέχοντας στις ρίζες των λέξεων.

Ο διαγωνισμός προτείνεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Οι δέκα πρώτοι μαθητές που θα διακριθούν στον διαγωνισμό προκρίνονται αυτοδίκαια στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας, ο οποίος συνδιοργανώνεται από την Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας και τους Συνδέσμους Φιλολόγων Κοζάνης και Καστοριάς.


«Η φιλία είναι μία ψυχή, που κατοικεί σε δύο σώματα» – 1ος διακρατικός διαγωνισμός δοκιμίου 2021

Έγγραφο Φ15/153729/Δ2/11-11-2020 του ΥΠΑΙΘ

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Ιταλίας και απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας (τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (τάξεων Α΄, Β΄,Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου) της Π.Ε. Αττικής και Δυτικής Μακεδονίας και σε μαθητές των κλασικών Λυκείων Βαρέζε και Μιλάνου.

Η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος έγινε, γιατί η φιλία βοηθάει ως αξία τον άνθρωπο να ολοκληρώνεται και στη συνέχεια να γίνεται πιο ενεργός και συνειδητοποιημένος πολίτης.


«Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά» – Διαδικτυακός Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινίας Μικρού Μήκους

Έγγραφο Φ15/157686/Δ2/28-11-2020 του ΥΠΑΙΘ

Σκοπός του διαγωνισμού, που διοργανώνεται από το «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης», είναι να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού και της Α΄ τάξης του Γυμνασίου, να εκφραστούν δημιουργικά και να μοιραστούν μέσω της κινηματογραφικής αφήγησης τα όνειρά τους, τις ελπίδες και τις επιθυμίες τους.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των διαγωνιζομένων σχολικών μονάδων υποβάλλονται από την 25η Οκτωβρίου 2020 έως και την 1η Φεβρουαρίου 2021 και το παραγόμενο υλικό αποστέλλεται μέχρι και την 15η Φεβρουαρίου. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι την 10 η Μαρτίου.


«Οικονομική Ολυμπιάδα» – Διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων για μαθητές λυκείων

Έγγραφο Φ15/139260/Δ2/13-10-2020 του ΥΠΑΙΘ

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου. Βασίζεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται κάθε χρόνο στην Τσεχία και τη Σλοβακία, ενώ φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη, μεταξύ άλλων φορέων, της Τράπεζας της Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες

Share and Enjoy !
Shares