1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για μαθητές της Γ’ Λυκείου για το σχ. έτος 2020-2021 Αποστολή των δοκιμίων στην επιτροπή αξιολόγησης έως τις 22 Ιανουαρίου 2021


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο Φ15/145069/Δ2/23-10-2020 του Υπουργείου Παιδείας

Το ΥΠΑΙΘ εγκρίνει τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με θέμα: «Οι αγροτικές μεταρρυθμίσεις την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου » που προκηρύσσει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στοχεύοντας στην ανάδειξη της προσωπικότητας, του έργου και της εποχής του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης των Λυκείων όλης της χώρας και των ελληνικών σχολείων της ομογένειας, οι οποίοι, καλούνται να αναφερθούν στην πολιτική των βενιζελικών κυβερνήσεων στον αγροτικό τομέα, να αναδείξουν τις αλλαγές και τις αναδιαρθρώσεις, που συντελέστηκαν στην ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία με την ανάληψη της εξουσίας από το Κόμμα των Φιλελευθέρων, και να αξιολογήσουν τον αντίκτυπό τους.

Για τη σύνταξη / συγγραφή τους οι μαθητές μπορούν να ανατρέξουν για ενδεικτική βιβλιογραφία στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: http://www.venizelos-foundation.gr

Στους μαθητές, που θα διακριθούν, θα απονεμηθούν βραβεία σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά τον Μάρτιο του 2021, μήνα θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου (παραμονή του πολιτικού του μνημόσυνου). Τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας των τριών (3) πρώτων βραβευομένων μαθητών και ενός (1) συνοδού θα καλυφθούν από το Ίδρυμα.

Τα βραβεία για τους νικητές θα είναι τρία (3) κατά σειρά επιτυχίας και θα απονεμηθούν ως εξής:

Στον πρώτο νικητή 1.500 €, στον δεύτερο νικητή 1000 € και στον τρίτο νικητή 600 €.

Διαβάστε το έγγραφο

Share and Enjoy !
Shares