Οδηγίες για τη διεξαγωγή του 81ου Διαγωνισμού Μαθηματικών «Ο ΘΑΛΗΣ» 2020-2021 Εξεταστικό κέντρο θα είναι όποιο σχολείο έχει ενδιαφερόμενους μαθητές


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο 869/20-10-2020 της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει τον 81ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ». Σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα αλλά και η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης τη φετινή σχολική χρονιά ο 81ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την Φ15/142436/Δ2/19-10-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εντός του σχολικού ωραρίου, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορωνοϊό-COVID 19.

Χρόνος, τόπος διεξαγωγής, διάρκεια

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και ώρες 12:00-14:00, και ειδικά φέτος θα έχει διάρκεια δυο (2) ώρες, θα απαρτίζεται δε από τρία (3) θέματα πλήρους ανάπτυξης. Εξεταστικό κέντρο θα είναι όποιο σχολείο έχει ενδιαφερόμενους μαθητές, το οποίο θα πρέπει να διαθέσει ανάλογα με το πλήθος των μαθητών τις αντίστοιχες αίθουσες (χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνει αναπροσαρμογή του ωρολογίου προγράμματος) και τους αντίστοιχους επιτηρητές.

Ποιοι συμμετέχουν

Στον διαγωνισμό αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β’ και Γ’ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, οι οποίοι και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον Διευθυντή της Σχολικής μονάδας που φοιτούν μέχρι και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές της Α’ Γυμνασίου, αν το ζητήσουν, με τα θέματα της Β’ Γυμνασίου. Αν κάποιος μαθητής Γυμνασίου ζητήσει να διαγωνιστεί με θέματα της Α’ Λυκείου πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΜΕ (info@hms.gr) για να του δοθεί αυτή η δυνατότητα και να βρεθεί το κατάλληλο μέρος που θα εξεταστεί.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος από το σχολείο

Ο Διευθυντής του Σχολείου θα πρέπει να δηλώσει τη συμμετοχή του σχολείου του συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρει στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/1StM-Pzoil2kQEhLG-C7VEqN32b3cyeFtKwuegklLujk/viewform

Τα στοιχεία που ζητούνται είναι σημαντικά γιατί θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία και για την αποστολή των θεμάτων στα σχολεία – εξεταστικά κέντρα.

Στη συνέχεια σε συνεργασία με τους μαθηματικούς του σχολείου θα πρέπει να δηλωθούν και τα στοιχεία των μαθητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό συμπληρώνοντας επίσης τη φόρμα που θα βρει στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/1iAMhTpN2cg7E5MN0v82epTWRfAxoxSkDQ3fjiS08Xkw/viewform

Τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικά για την έκδοση των αποτελεσμάτων και την ενημέρωση των μαθητών.

Διαδικασία διαγωνισμού παραλαβή θεμάτων και αποστολή γραπτών

Τα θέματα του διαγωνισμού θα αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου που έχει δηλωθεί στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ένα τέταρτο πριν την έναρξη του διαγωνισμού, μαζί με τις σχετικές οδηγίες. Σε όσα σχολεία έχουν συμπληρώσει τις ηλεκτρονικές φόρμες συμμετοχής θα σταλούν ηλεκτρονικά στο email τους τα θέματα του διαγωνισμού και οι βεβαιώσεις των εμπλεκομένων εκπαιδευτικών.

Με ευθύνη του Διευθυντή:

  1. Αναπαράγονται τα θέματα και μοιράζονται στους μαθητές
  2. Καλύπτονται τα στοιχεία των μαθητών στις κόλλες με μαύρα αυτοκόλλητα (ή με άλλον τρόπο)
  3. Συγκεντρώνονται τα πρωτότυπα γραπτά ανά τάξη και τοποθετούνται σε φάκελο.
  4. α) Τα γραπτά των μαθητών μετά το πέρας του διαγωνισμού θα αποσταλούν στην Επιτροπή Διαγωνισμών της ΕΜΕ με ημερομηνία αποστολής 6-11-2020.
    β) Για νομούς όπου η ΕΜΕ διαθέτει Παράρτημα (πχ Ν. Φλώρινας), τα γραπτά θα παραδοθούν από το εξεταστικό κέντρο σε εκπρόσωπο του Παραρτήματος στις 6-11-2020. Το Παράρτημα της ΕΜΕ θα φροντίσει να συνεργαστεί με τους διευθυντές των σχολείων για την παραλαβή των γραπτών.

Η αξιολόγηση των γραπτών θα γίνει από τα μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμών της ΕΜΕ και από τους κατά τόπους συνεργάτες της υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Διαγωνισμών.

Επισημαίνεται ότι την ευθύνη διοργάνωσης του διαγωνισμού έχει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τα στοιχεία των μαθητών θα χρησιμοποιηθούν μόνο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία αποκλειστικά για τις ανάγκες του διαγωνισμού, όπως περιγράφονται παραπάνω.

Διαβάστε το έγγραφο