Εκλογές για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ, ΠΥΣΕΕΠ) Θα διεξαχθούν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020


άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιος 124680/Ε4/18-9-2020 (ΑΔΑ: Ψ7ΣΑ46ΜΤΛΗ-ΝΩΞ) του Υπουργείου Παιδείας

  1. Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών του ΚΥΣΕΕΠ και του ΠΥΣΕΕΠ θα διεξαχθούν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020.
  2. α. Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν οργανικά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και σε Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) της χώρας, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ οι οποίοι σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα των εκλογέων.
    β. Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
    γ. Στην εφορευτική επιτροπή κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) ψηφίζουν τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που υπηρετούν οργανικά ή με απόσπαση ή ως προσωρινοί αναπληρωτές σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ και σε σχολικές μονάδες γενικής ή επαγγελματικής εκπαίδευσης.
    δ. Τα τακτικά μέλη του ΕΕΠ και του ΕΒΠ που υπηρετούν με απόσπαση εκτός σχολικών μονάδων ή σε υπηρεσίες των ΠΔΕ ψηφίζουν στις εφορευτικές επιτροπές των ΠΔΕ των περιοχών που υπηρετούν.
  1. Οι υποψηφιότητες εκ μέρους συνδυασμών υποψηφίων ή μεμονωμένων υποψηφίων πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 25-9-2020:
    α. Στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για την εκλογή αιρετών μελών του ΠΥΣΕΕΠ και
    β. Στη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εκλογή αιρετών μελών του ΚΥΣΕΕΠ.
    Η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων θα γίνει μέχρι τις 09-10-2020.
  1. Μέχρι τις 23-10-2020 θα συγκροτηθεί από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Τριμελής εφορευτική επιτροπή στην έδρα κάθε ΠΔΕ, η οποία θα διεξάγει τις εκλογές, θα συγκεντρώσει και θα μεταβιβάσει τα αποτελέσματα των εκλογών στο Αυτοτελές Τμήμα Ειδικού ΕΕΠ και ΕΒΠ.
  2. Για τη διευκόλυνση των εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους, χορηγείται άδεια μιας (1) ημέρας σε όλα τα μέλη του ΕΕΠ και του ΕΒΠ που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24-9-2020

Σύμφωνα με την 128435/ΓΔ5/24-9-2020 (ΑΔΑ: ΩΝΒ546ΜΤΛΗ-8Σ5) του Υπουργείου Παιδείας, η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων παρατάθηκε μέχρι και την Παρασκευή 2-10-2020

Share and Enjoy !
Shares