Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής & Υπολογιστικής Σκέψης Bebras GR Ο "Κάστορας" θα Πραγματοποιηθεί από 25 Φεβρ έως 8 Μαρτ 2019


άκουσε το άρθρο

Ο χρόνος υλοποίησης του μαθητικού διαγωνισμού Πληροφορικής & Υπολογιστικής Σκέψης Bebras GR (http://bebras.gr) για το σχολικό έτος 2018-2019 πλησιάζει. Ο “Κάστορας” θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα: 25/2/2019-8/3/2019. Θα πρέπει να προηγηθεί εγγραφή των εκπαιδευτικών – συντονιστών σχολικής μονάδας και δημιουργία λογαριασμών για τους μαθητές στο διάστημα: 6/2/2019-20/2/2019.

Η συμμετοχή των παιδιών στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και γίνεται διαδικτυακά με ανώνυμους λογαριασμούς και δεν γίνεται αποθήκευση ή επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Τα θέματα του διαγωνισμού είναι συμβατά με το Ελληνικό Πρόγραμμα Σπουδών και επομένως η συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν διαφέρει από άλλες διδακτικές αποφάσεις εκπαιδευτικής πρακτικής σε σχέση με την επιλογή και χρήση εκπαιδευτικού λογισμικού.
Ήδη από την άτυπη ενημέρωση για τον διαγωνισμό καταγράφονται στον δικτυακό τόπο του διαγωνισμού (https://challenge.bebras.gr) εκατοντάδες επισκέψεις και δοκιμές των θεμάτων από τους παλιότερους διαγωνισμούς. Παρόμοια, η οργανωτική επιτροπή λαμβάνει δεκάδες email καθημερινά με ερωτήματα για τον διαγωνισμό από εκπαιδευτικούς. Υπάρχει επομένως ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό από την εκπαιδευτική κοινότητα και αναμένεται η συμμετοχή να είναι σημαντική.

Σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού Bebras GR σας προωθώ τα επισυναπτόμενα:

1. την ανακοίνωση – πρόσκληση συμμετοχής των εκπαιδευτικών (συντονιστών σχολικών μονάδων)
2. ενημερωτικό φυλλάδιο για τον διαγωνισμό Bebras GR
3. Αφίσα για τον διαγωνισμό

Είμαι στη διάθεση σας για κάθε επιπλέον πληροφορία και διευκρίνηση.

Με εκτίμηση

Ο ΣΕΕ Πληροφορικής Δυτ. Μακεδονίας

Τζήμας Δημήτριος

Αφίσα

Ανακοίνωση

Φυλλάδιο

 

Share and Enjoy !
Shares