Θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και επαγγελματικής αποκατάστασης ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και Αναπηρία Επιμορφωτική ημερίδα για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 στη Φλώρινα


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο 100/23-5-2017 της Σχολικής Συμβούλου Ειδικής Αγωγής

Επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και επαγγελματικής αποκατάστασης ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και Αναπηρία» θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα με τη συνεργασία του γραφείου της Σχολικής Συμβούλου 10ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας ΕΑΕ και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Στόχος της ημερίδας είναι η επιμόρφωση και η ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης μαθητών και εφήβων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και Αναπηρία και διαμορφώνουν τη διδακτική παρέμβαση μέσα στην τάξη αλλά και τη σχολική καθημερινότητα γενικότερα. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της ημερίδας επιδιώκεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και Αναπηρία και να παρουσιαστούν Καλές Πρακτικές Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Στην επιμορφωτική ημερίδα, κατόπιν συμφωνίας και συνεργασίας με τις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ Φλώρινας, μπορούν να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί ΕΑΕ και τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που υπηρετούν στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του νομού Φλώρινας (ΣΜΕΑΕ/Τμήματα Ένταξης/Παράλληλη Στήριξη/ΕΔΕΑΥ). Επιπροσθέτως, μπορούν να συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες γενικής αγωγής εφόσον δεν παρακωλύεται η λειτουργία των σχολείων (δύο εκπαιδευτικοί από κάθε σχολείο με επιλογή από το σύλλογο διδασκόντων). Τις εργασίες της επιμορφωτικής ημερίδας μπορούν να παρακολουθήσουν και ενδιαφερόμενοι γονείς.

Η επιμορφωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, Τέρμα Σαλαμίνας, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, από τις 8:30 έως τις 14:00.

Το έγγραφο της Σχολικής Συμβούλου με το πρόγραμμα της ημερίδας

Share and Enjoy !
Shares