Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση – ActionAid 2017 Συμμετοχές έως τις 13 Ιανουαρίου 2017

Έγγραφο Φ16/223702/Δ2/30-12-2016 του Υπουργείου Παιδείας

Η ActionAid συντονίζει για 14η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη διεθνή μαθητική εκστρατεία, Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά ολόκληρο το μήνα Μάρτιο, με κορύφωση την 31η Μαρτίου 2017, όπου όλα τα σχολεία που συμμετέχουν θα τραγουδήσουν την ίδια ώρα ένα πρωτότυπο τραγούδι για την εκστρατεία. Τα σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν μόνα τους ποια εβδομάδα μέσα στο μήνα Μάρτιο θα πραγματοποιήσουν τις δράσεις. Η εκστρατεία αφορά τον 4ο Βιώσιμο Στόχο Ανάπτυξης, την καθολική πρωτοβάθμια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά του κόσμου. Η φετινή εκστρατεία με τίτλο «Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, 1 ΚΟΣΜΟΣ!», αφορά την πρόσβαση και την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων.

Κάθε χρόνο χιλιάδες είναι τα σχολεία σε όλο τον κόσμο που παίρνουν ενεργό μέρος στις δράσεις της εκστρατείας. Στην Ελλάδα η εκστρατεία έχει μεγάλη απήχηση στην εκπαιδευτική κοινότητα, συνολικά από το 2004 περισσότεροι από 300.000 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας έχουν λάβει μέρος. Για πρώτη φορά φέτος η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το El Sistema Greece, μία οργάνωση που δραστηριοποιείται χρησιμοποιώντας τη μουσική ως εργαλείο κοινωνικής ένταξης των παιδιών προσφύγων και το PEDIASIS, που υποστηρίζει τη δημιουργικότητα παιδιών που ανήκουν κυρίως σε ευπαθείς ομάδες.

Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής που θα βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://education.actionaid.gr/forma-gaw έως τις 13 Ιανουαρίου 2017. Εφόσον συμπληρωθεί η σχετική φόρμα, οι σχολικές μονάδες θα παραλάβουν στο σχολείο τους δωρεάν φάκελο με εκπαιδευτικό υλικό με τις προτεινόμενες δράσεις της εκστρατείας. Διευκρινίζεται ότι η προτεινόμενη δράση υλοποιείται από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και δεν προϋποθέτει την παρουσία εκπροσώπων της οργάνωσης.

Διαβάστε το έγγραφο

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε