22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας Από 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη


άκουσε το άρθρο

«ΧΗΜΕΙΑ: ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

2-4 Δεκεμβρίου 2016, Θεσσαλονίκη, ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων του ΑΠΘ διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας από την Ένωση Ελλήνων Χημικών, το Σύνδεσμος Χημικών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ.

Στόχος του συνεδρίου είναι η συμμετοχή υψηλού επιπέδου ερευνητών, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της Επιστήμης της Χημείας. Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις για έξοδο από την κρίση, αυτή συνεχίζει να αποτελεί υπαρκτό πρόβλημα στην Ελλάδα του 2016, με ορατές συνέπειες στην έρευνα και την εκπαίδευση. Οι σύγχρονες τάσεις στην ερευνητική δραστηριότητα όλων των μελών της επιστημονικής κοινότητας συγκλίνουν στη βιώσιμη ανάπτυξη που αποτελεί το κύριο ζητούμενο του 21ου  αιώνα, σύμφωνα με τις ανάγκες της παρούσας γενιάς, αλλά και εξασφαλίζοντας τις ευκαιρίες ικανοποίησης των αναγκών των επόμενων γενεών.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας σε όλη τη χώρα συνεχίζουν το έργο τους συμβάλλοντας με καινοτόμες δραστηριότητες στην κατεύθυνση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Μετά από 5 χρόνια από το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας καλούνται οι επιστήμονες να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της ερευνητικής δραστηριότητας στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας στο οποίο διοργανώνεται και το σεμινάριο της Διδακτικής στη Χημεία.

Στο πλαίσιο του 22ου Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: ”Επαγγελματικές Ευκαιρίες για νέους Χημικούς”.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ

Share and Enjoy !
Shares