Διαγωνισμός για τη βράβευση των καλύτερων νεαρών μεταφραστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Juvenes Translatores» 2016 Αιτήσεις από τα σχολεία μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2016


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο Φ15/165484/Δ2/6-10-2016 του Υπουργείου Παιδείας

Η Μεταφραστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει για δέκατη χρονιά τον Διαγωνισμό για τη βράβευση των καλύτερων νεαρών μεταφραστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Juvenes Translatores», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που γεννήθηκαν το 1999.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι να προωθήσει την εκμάθηση ξένων γλωσσών και να εμπνεύσει τους γλωσσομαθείς νέους να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στη μετάφραση.

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον ιστότοπο ec.europa.eu/translatores από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου 2016. Εν συνεχεία, θα γίνει κλήρωση για να επιλεγούν, από τα σχολεία που θα έχουν εγγραφεί, εκείνα που θα κληθούν να συμμετάσχουν. Ο αριθμός των σχολείων κάθε χώρας που θα μπορέσουν να συμμετάσχουν εξαρτάται από τον αριθμό των εδρών που η χώρα αυτή έχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η δοκιμασία της μετάφρασης θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου 2016. Την ίδια ημέρα, σε όλες τις χώρες της ΕΕ, οι μαθητές των σχολείων θα μεταφράσουν ένα κείμενο υπό την εποπτεία των καθηγητών τους.

Η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αξιολογήσει τις μεταφράσεις και θα επιλέξει την καλύτερη μετάφραση από κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Οι 28 νικητές θα βραβευτούν με ένα τριήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες και θα λάβουν ένα έπαθλο.

Για περισσότερες πληροφορίες: Επισκεφθείτε τον ιστότοπο Juvenes Translatores :

ec.europa.eu/translatores ή στείλτε τις ερωτήσεις σας στο e-mail: DGT-translatores@ec.europa.eu

Διαβάστε το έγγραφο

Share and Enjoy !
Shares