Προσχέδιο Σχολικών Αγώνων Ξιφασκίας Περιφερειακού χαρακτήρα


άκουσε το άρθρο

Αθήνα 23/05/2013
Αρ. Πρωτ. 684

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ και το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού οργανώνει Σχολικούς Αγώνες Ξιφασκίας Περιφερειακού χαρακτήρα μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα όπλα της Σπάθης, του Ξίφους Ασκήσεως και του Ξίφους Μονομαχίας.
Ημερομηνία: Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου 2013
Τόπος: Αθήνα: Αίθουσα Ξιφασκίας Ο. Α. Κ. Α,
Φλώρινα: Προπονητήριο Ο. ΞΙ. Φ. Αίθουσα 17 – ΔΑΚ Φλώρινας
Κρήτη: Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών
1. Δικαίωμα συμμετοχής: Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες – μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στην Τετάρτη, Πέμπτη και Έκτη τάξη των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι εγκύρου και ιατρικά θεωρημένου δελτίου αθλητή σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε. Ο. Ξ.
2. Δηλώσεις και Όροι Συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέσω των αθλητικών σωματείων των μαθητών και μαθητριών στην Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013.
Στη δήλωση συμμετοχής εκτός του ονοματεπωνύμου θα πρέπει να αναγράφεται η τάξη και το σχολείο φοίτησης του μαθητή και της μαθήτριας αντίστοιχα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κοινοποιηθούν έγκαιρα στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την επίσημη έναρξη αυτών και να προσκομίσουν στην Τεχνική Διεύθυνση των Αγώνων το δελτίο αθλητή με πρόσφατη θεώρηση Ιατρού, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε. Ο. Ξ.
Κανένας αθλητής και αθλήτρια δεν θα μπορεί να δηλωθεί μετά το πέρας της προκαθορισμένης ώρας ή χωρίς την επίδειξη του ατομικού του δελτίου αθλητή.
Οι αθλητές θα μεταφερθούν στο χώρο των αγώνων με ευθύνη των γονέων τους και θα αγωνισθούν με ευθύνη του ιατρού του σωματείου τους.
Για την πιστή τήρηση των ανωτέρω υπεύθυνη αποκλειστικά είναι η Τεχνική Διεύθυνση των Αγώνων.

3. Τρόπος Διεξαγωγής: 1ος Γύρος με σύστημα Πούλ για την αρχική κατάταξη των αθλητών και αθλητριών. Στη συνέχεια θα εφαρμόζεται ευθύς αποκλεισμός (νοκ άουτ) στα 10 χτυπήματα και διάρκεια δύο τρίλεπτων μέχρι την ανάδειξη της πρώτης οκτάδας.

4. Διεύθυνση Αγώνων – Διαιτησία: Η Τεχνική Διεύθυνση Αγώνων θα ορισθεί από την Ομοσπονδία ενώ ο Σύνδεσμος Διαιτητών (ΠΑ. ΣΥ. Π. Κ. Ο) θα ορίσει εκπρόσωπό του καθώς και διαιτητές – μέλη του Συνδέσμου. Διαιτησία επίσης θα κάνουν και οι προπονητές των συμμετεχόντων αθλητών.

5. Ιατρική κάλυψη: Η Ε. Ο. Ξ. θα καλύψει ιατρικά του αγώνες

6. Ενημέρωση: Επιπλέον πληροφορίες για τους αγώνες παρέχονται από την Ε. Ο. Ξ. στα τηλέφωνα: 210 3607507, 210 3614197 & 210 3639781

7. Έπαθλα: Όλοι οι αθλητές θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, ενώ οι 8 πρώτοι θα λάβουν μετάλλια.

8. Πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ: Παρασκευή 7/6/2013:
15:30 Σπάθη Αγοριών
Σπάθη Κοριτσιών
Σάββατο 8/6/2013:
09:30 Ξίφος Μονομαχίας Κοριτσιών &
Ξίφος Ασκήσεως Αγοριών
12:30 Ξίφος Μονομαχίας Αγοριών &
Ξίφος Ασκήσεως Κοριτσιών.

9. Πρόγραμμα ΦΛΩΡΙΝΑ: Σάββατο 8/6/2013:
10:30 Ξίφος Ασκήσεως Αγοριών &
Ξίφος Ασκήσεως Κοριτσιών
12:00 Ξίφος Μονομαχίας Αγοριών &
Ξίφος Μονομαχίας Κοριτσιών

10. Πρόγραμμα ΚΡΗΤΗ: Κυριακή 9/6/2013:
10:30 Ξίφος Ασκήσεως Αγοριών &
Ξίφος Ασκήσεως Κοριτσιών
12:30 Ξίφος Μονομαχίας Αγοριών &
Ξίφος Μονομαχίας Κοριτσιών
14:30 Σπάθη Αγοριών &
Σπάθη Κοριτσιών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

Share and Enjoy !
Shares