Προβολή των ιστορικών στοιχείων Σχολικών Μονάδων ή διακρίσεων σε ατομικές ή συλλογικές διακρίσεις Στο πλαίσιο της Μαθητιάδας Δυτικής Μακεδονίας


άκουσε το άρθρο

Έγγραφο 2407/31-3-2016 της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει στις 6 & 7 Απριλίου 2016, Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη συνδρομή των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Μακεδονίας, και τη συμμετοχή των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής Μακεδονίας.

Η διοργάνωση της Μαθητιάδας http://dmaked.pde.sch.gr/mathitiada/ θα τελεσθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατά τα πρότυπα της Μαθητιάδας στην Πρώτη Σερρών, και αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ όλες οι εκδηλώσεις θα διέπονται από το παιδαγωγικό πνεύμα και τη φιλοσοφία της Μαθητιάδας, που εκφράζεται στο σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης».

Θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για την εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, να μας διαθέσετε «βιογραφικά στοιχεία» της Σχολικής σας Μονάδας που συνδέονται είτε με ιστορικά πρόσωπα, ως ανάμνηση της ηρωικής τους προσφοράς στον τόπο μας, είτε με ευεργέτες του εσωτερικού ή της Ομογένειας, είτε με άλλες προσωπικότητες που αναφέρονται στην Παιδεία, την Υγεία και τον Πολιτισμό, και κόσμησαν τον τόπο μας με τις πράξεις τους. Αλλά και πράξεις καινοτομίας, κοινωνικής αλληλεγγύης, εμπιστοσύνης, και ευγενούς άμιλλας, ευφυΐας που ανάδειξαν οι Σχολικές Κοινότητες με διακρίσεις είτε σε ομαδικό είτε σε συλλογικό επίπεδο και συνάδουν με το Ολυμπιακό πνεύμα το οποίο και αναδεικνύει η Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην ανάδειξη των «βέλτιστων πρακτικών» που ανέδειξαν την ευφυΐα, την ευελιξία, και την ευρηματικότητα των μαθητών, δασκάλων και καθηγητών των Σχολικών σας Μονάδων σε διάφορες τεχνολογικές εφαρμογές όπως π. χ. το πρόγραμμα «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», ερμηνεύοντας την σχέση παρελθόντος – παρόντος δια μέσου της Τέχνης –Τεχνολογίας, με τα εργαλεία της τέχνης του λόγου, και «της μηχανικής της».

Οι κατασκευές αυτές μπορούν να κοσμήσουν τα περίπτερα της Μαθητιάδας, ώστε να αναδείξουν τις προτάσεις εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης της Μαθητιώσας Νεολαίας στο κοινό της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνον.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, όλη η Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας από την 25η Μαρτίου ημέρα αφής της Δάδας στην Πρώτη Σερρών, μέχρι την 7η Απριλίου ημερομηνία τελετής λήξης της στην Κοζάνη, θα καταγραφεί σε ψηφιακό υλικό, το οποίο θα διανθιστεί με τους πολιτισμικούς θησαυρούς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για να παραχωρηθεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να μας εκπροσωπήσει, ως «αντι-κείμενον» του πολιτισμικού υπόβαθρου της Περιφέρειας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που φέτος θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Διαβάστε το έγγραφο

Share and Enjoy !
Shares