Τα θέματα και οι απαντήσεις του 30ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας 2016 Διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ)


άκουσε το άρθρο

Διεξήχθη σήμερα 19-3-2016 ο 30ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας και για τους μαθητές/ μαθήτριες των Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας.

Στον διαγωνισμό είχαν δηλώσει συμμετοχή 100 μαθητές/μαθήτριες από τους οποίους προσσήλθαν 62 μαθητές/ μαθήτριες. Οι συμμετέχοντες ήταν από το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας, 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας, 3ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας, Γενικό Λύκειο Αμυνταίου και από τις Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Λαιμού.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας ευχαριστεί τον Διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, κο Σταμπουλτζή Κωνσταντίνο, που παραχώρησε το σχολείο και τον απαραίτητο υλικό εξοπλισμό του, τους μόνιμους και αναπληρωτές καθηγητές που στελέχωσαν την επιτροπή του διαγωνισμού και φυσικά τους ΜΑΘΗΤΕΣ/ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ που συμμετείχαν, στους οποίους εύχεται καλά αποτελέσματα.

Τα θέματα του διαγωνισμού

Θέματα της Α Λυκείου

Θέματα της Β Λυκείου

Θέματα της Γ Λυκείου

Δελτίο τύπου (19-3-2016) της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Ελλήνων Χημικών

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) διοργανώνει κάθε χρόνο τον ΠΜΔΧ μέσω του οποίου επιλέγονται οι μαθητές που εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας.
Η πρώτη φάση του ΠΜΔΧ διεξάγεται σε όλη την Ελλάδα με ευθύνη της ΕΕΧ, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ, ώστε να επιλεγούν οι 10 μαθητές με τις καλύτερες επιδόσεις. Οι 10 αυτοί μαθητές και οι ισοβαθμήσαντες εκπαιδεύονται με ευθύνη της ΕΕΧ, σε ένα από τα Χημικά Τμήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων για ένα χρονικό διάστημα από 2-3 εβδομάδες σε θεωρητικό και εργαστηριακό επίπεδο. Μετά την εκπαίδευση οι μαθητές εξετάζονται και επιλέγονται οι 4 με την υψηλότερη βαθμολογία, οι οποίοι εκπροσωπούν τη χώρα.
Η ΕΕΧ θέλοντας να διαφυλάξει την διακριτική ικανότητα των θεμάτων, την αξιοπιστία του ΠΜΔΧ και την αξιοκρατική επιλογή των μαθητών που εκπροσωπούν τη χώρα έχει ψηφίσει στο Ανώτατο όργανο Διοίκησης, τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣΤΑ), αυστηρό πρωτόκολλο.

Οι επιτροπές που πρότειναν, επιμελήθηκαν και επέλεξαν τα θέματα του διαγωνισμού και το σύνολο των ερωτήσεων – θεμάτων μεταξύ των οποίων επιλέχθηκαν τα τελικώς προταθέντα.

Η ομάδα θεμάτων από την οποία επελέγησαν τα τελικά θέματα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 28-3-2016

Οι απαντήσεις των θεμάτων όλων των τάξεων

Share and Enjoy !
Shares