Σχετικά με τη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα για την στελέχωση των Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων


άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιος 139577/Δ6/8-9-2015 (ΑΔΑ:7Χ9Τ465ΦΘ3-ΧΩΘ) του Υπουργείου Παιδείας

Στις διατάξεις της παρ.9 του άρθρου 48 του ν.3966/2011 (ΦΕΚ 118 Α΄), ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ορίζεται ότι « 9. Αν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους υπάρχουν, για οποιονδήποτε λόγο, ανάγκες αναπλήρωσης εκπαιδευτικών, που υπηρετούν σε Π.&Π.Σ., προσλαμβάνονται αναπληρωτές που διαθέτουν τα ίδια αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα που προβλέπονται και για την πλήρωση των θέσεων με θητεία. Για την επιλογή των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, το οικείο ΕΠ.Ε.Σ. εκδίδει πρόσκληση ενδιαφέροντος. Για την επιλογή των αναπληρωτών προϋπόθεση είναι να έχουν επιτύχει τη βαθμολογική βάση στον τελευταίο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π…… Η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που επιλέγονται γίνεται με απόφαση της Δ.Ε.Π.Π.Σ. ύστερα από εισήγηση του ΕΠ.Ε.Σ. που εξέδωσε την πρόσκληση ενδιαφέροντος.».
Σε εφαρμογή των ως άνω διατάξεων και στο πλαίσιο της αναγκαιότητας άμεσης στελέχωσης των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, σας γνωρίζουμε ότι έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την πρόσληψη αναπληρωτών με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα από τα ΕΠ.Ε.Σ. των παρακάτω σχολικών μονάδων:

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στην σχολική μονάδας προτίμησής τους για πληροφορίες σχετικά την προθεσμία υποβολής αιτήσεων, τα απαραίτητα δικαιολογητικά κλ.π..

Διαβάστε την εγκύκλιο

Share and Enjoy !
Shares