[ ΑΡΧΙΚΗ ]


http://www.thinkroadsafety.gov.uk

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2003-04

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

© 2004, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ:
ΠΑΠΑΧΑΡΙΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Καθηγητής ΠΕ18 Μηχ. Εμπ. Ναυτικού
Υπεύθυνος ΓΡΑΣΕΠ Αμμοχωρίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

2ο ΤΕΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Συντονιστής προγράμματος
ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Στις αρχές του σχολικού έτους 2003-2004 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας κος Παναγιώτης Κοΐδης και μας ενημέρωσε σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος σύμπραξης σχολικών μονάδων με θέμα την οδική ασφάλεια. μέσα από το ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ με φορέα υλοποίησης το ΕΙΝ.

Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν άμεσο, γρήγορα δημιουργήσαμε την ομάδα μας και επιλέξαμε το θέμα «κυκλοφοριακή αγωγή - πρόληψη ατυχημάτων από οδηγούς μοτοποδηλάτων».

Η ομάδα αποτελούμενη από μαθητές του 1ου και 2ου κύκλου σπουδών άρχισε να ψάχνει τις αιτίες και τους παράγοντες που επηρεάζουν δραστικά τη συμπεριφορά των οδηγών - επιβατών των δικύκλων, έτσι ώστε να εντοπισθεί ο ρόλος τους και η εμπλοκή τους σε ριψοκίνδυνες καταστάσεις και ατυχήματα. Βέβαια σπουδαίο ρόλο παίζει και η συμπεριφορά των οδηγών αυτοκινήτων, όσο και η συμπεριφορά των πεζών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των μαθητών της ομάδας είναι κάτοχοι δικύκλων και έχουν προσωπικές εμπειρίες και μερικά ατυχήματα στο ενεργητικό τους.

Οι μαθητές χωρισμένοι σε υποομάδες συλλέγουν πληροφορίες από το internet, και προσκομίζουν έντυπα, φυλλάδια σχετικά με το θέμα, φωτογραφικό υλικό, βιβλία, περιοδικά. Δέχονται την ενημέρωση φορέων από στελέχη της τροχαίας και του Ε.Κ.Α.Β. Μελετώντας όλα αυτά αλλά και με τις πολύ σημαντικές γνώσεις από την επίσκεψή μας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Φλώρινας και Κατερίνης κάναμε παρουσιάσεις μέσα στο σχολείο μας στους υπόλοιπους μαθητές θέλοντας να μεταβιβάσουμε την γνώση μας.

Καταλήγοντας λοιπόν στα συμπεράσματα της προσπάθειάς μας μέσα από τη υλοποίηση του προγράμματος φάνηκε η μεγάλη αξία της εφαρμογής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος πρέπει να τηρείται από όλους (οδηγούς δικύκλων - Οδηγούς αυτοκινήτων- πεζών) γιατί έτσι μόνο μπορεί να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Τελειώνοντας θέλω να τονίσω ότι με λύπη στο τέλος της σχολικής χρονιάς κλείσαμε το πρόγραμμα από το οποίο πήραμε πολλές γνώσεις και αισθανθήκαμε την επιθυμία να το συνεχίσουμε τη επόμενη σχολική χρονιά καλύπτοντας μια νέα θεματική της οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Γκίνης Πέτρος
2. Γυφτόπουλος Παύλος
3. Διακόπουλος Παύλος
4. Κώτσιου Νικόλαος
5. Μίσσιας Δημήτριος
6. Παπατριανταφύλλου Αθαν.
7. Γκίνης Μιχάλης
8. Φωτόπουλος Ηλίας
9. Ιορδάνου Θεόδωρος
10. Ταρτόρας Δημήτριος
11. Καραμήτσος Μιχάλης
12. Νάστος Ιωάννης
13. Γεωργιαδης Μιχάλης
14. Μαμουζέλος Μιχάλης
15. Χαριλάου Ανδρέας


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ







ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ